Byta vindruta inte så komplicerat

Det hände sig som så att vi fick byta vindruta på bilen häromvåren, och vi insåg då att det inte är så krångligt. Eller, det beror självklart på vilken bil och modell man har – men vi med våra gamla Volvo fick tipset av vår kompis att inte åka till en dyr modern verkstad denna gång. Istället fick vi komma till hans firma, som just specialiserar sig på att hantera lite äldre begagnade fordon. Inte lika fancy, med andra ord, men lika kvalitativt i service och resultat.

Dessutom fick vi vara med hela vägen den här gången, när Markus skred till verket. Han tog bort den gamla krossade rutan, och det var faktiskt lite roligt att se sin bil helt utan frontruta. Hur ofta händer det, liksom? Sen tog han sådana roliga sugkoppshänder, ungefär, och fäste dem på den nya rutan och lyfte in den. Några fler moment och sedan så vips, var det klart! Ska nog inte berätta här vad vi betalade för det hela, men jag kan säga att det definitivt inte var lika mycket som vi hade fått punga ut om vi besökt en ”faktiskt” återförsäljare eller bilverkstad från Volvo…

Vi fick också lite tips och idéer på saker som vi troligen kommer behöva åtgärda innan bilbesiktningen nästa år. Det är ju inte dags än, men ändå, schysst av honom att gå igenom lite kort och kika på det. Det märks att hela stämningen i verkstaden var lugn, metodisk och inte ”stressad” på det där sättet som vi ibland upplevt när vi tagit bilen till den lokala verkstaden som är lite närmare i stan. Jag tror faktiskt att när vi nästa gång behöver laga stenskott eller fixa något mindre (de var rätt öppna med att de oftast gör mindre arbetetn och inte ”helrenoveringar” så att säga) så kommer vi komma tillbaka. Bra bemötande, gott kaffe, trevlig personal. Denna bilverkstad Norrköping får guldstjärna från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *